Rivetto Barbera D'Alba Nemes

Schrijf de eerste review van dit product

Deze wijn is gemaakt van 100% barbera druiven en wordt gemaakt op een terroir van kalkhoudende klei. De Nemes heeft een mooie robijnrode kleur en in de neus aroma's van rijp fruit. Deze mooie typerende fruitigheid geeft de wijn zijn complexiteit mee. In de mond een mooie balans tussen de subtiele zoete tonen van kersenfruit en de aanwezige zuren. Door de rijping op hout van 12 maanden is de tanninestructuur mooi afgerond en dit zorgt voor zijdezachte tannines die de wijn volledig tot zijn recht doen komen. In de afdronk heeft deze mooie wijn ook een mooie lengte.
€ 16,50
Rivetto Barbera D'Alba Nemes kan per 6 besteld worden.
OF

Beschikbaarheid: In voorraad

Over het wijnhuis

Al vier generaties lang is de Rivetto familie bezig met het produceren van edele wijnen in de Langhe regio. Het begon allemaal met de activiteiten van de ondernemende overgrootvader Giovanni die, aan het eind van de 19e eeuw, begon met het verkopen van wijn in een klein etenswarenwinkeltje in de buurt van Asti. In 1921 werd er een nieuwe impuls aan zijn werk gegeven door de grootse visie van zijn twee zonen Ercole en Nando, die beiden maar net iets ouder dan twintig waren op dat moment. Ze verhuisden naar Alba en huurden een wijnwinkel in het historische centrum. Hierbij een startte ze een bedrijf waarmee ze werkten met de geprezen druiven van de Barolo en Barbaresco streek en ook succesvol experimenteerden met het produceren van wijn. In 1939 gaf grootvader Ercole een nieuwe draai aan het familiebedrijf: hij kocht het landgoed Loirano. Dit landgoed met landerijen eromheen ligt op de heuvel tussen Serralunga d'Alba en Sinio. In de loop van de jaren heeft de familie hun landerijen uitgebreid tot de huidige 35 hectare grond. Ercole en zijn zoon Sergio wijdden zichzelf, in de oude wijnkelders van Sinio en Alba, aan de typische wijnen van de streek. Toen Sergio zijn opleiding in de oenologie voltooide, rond 1960, nam hij het roer over in de wijnzaak. Door zijn harde werken groeide de wijngaarden van 4 tot 14 hectare in slechts een paar jaar tijd. Op hetzelfde moment maakte hij de productieruimten geschikt voor een cutting-edge wijnproductie. Vandaag de dag leidt Sergio's zoon Enrico het reilen en zeilen van het familiebedrijf. Door hem is de productie meer gefocust op de faciliteiten van het wijn maken in Sinio en zijn er nieuwe wijngaarden gekocht en beplant in de regio van Serralunga D'Alba. Enrico heeft, door zijn diepe respect voor het land, ervoor gezorgd dat het bedrijf zich meer ging richten op milieuvriendelijkheid en zelfvoorziening wat betreft energiegebruik. Dit deed hij door het gebruik van alternatieve energiebronnen en natuurlijke materialen. Dit resulteert in een setting waarin de wijnstokken erg goed floreren en tegelijkertijd omarmt de wijnbouwer de poëzie van de lange historie en de tijdloosheid van een nieuwe filosofie. Bovenal spreekt hieruit respect voor de identiteit van de verschillende druifvariëteiten en hun oorspronkelijke terroir. Het land wordt al jaren geprezen voor de geweldige wijnen die het voortbrengt. Rond Alba worden de Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba, Nebbiolo d'Alba, de Barolo en de Barbaresco gemaakt. De Langhe Arneis wordt rond de stad Loirano gemaakt. De wijn is het resultaat van vier generaties ervaring, evoluerende technologie gecombineerd met de vruchtbare gronden en uitgebalanceerde mineralen.

Extra informatie

Land Italië
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnhuis Rivetto
Soort Rood
Biologisch Nee
Smaak Fruitig
Druif Barbera
Lekker bij Gegrild vlees, Geroosterd vlees, Pasta
Moment Avondeten, Goed gesprek
Oogstjaar 2011
Afsluiting Kurk
Inhoud 75 cl
Alcohol 14%

Klantenreviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst

Schrijf de eerste review van dit product!

Heeft u dit product in bezit? Laat dan weten wat u er van vindt! Zo helpt u andere klanten in hun keuze. Wij van Beans & Grapes horen graag uw mening!

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

  1 2 3 4 5
Beoordeling