Wijncursus wijnbrevet

Naast de cursus van 8 lessen* biedt Beans & Grapes nu ook een cursus aan van 4 lessen. 

Programma
De vier cursusavonden bestaan uit een theorie en proef gedeelte waarin in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen:

De wijncursus duurt in totaal 1,5 maand en wordt gehouden bij Beans & Grapes in Haren. De cursusavonden starten om 19.30 uur en duren ongeveer 2 uur. De kosten voor deze cursus bedragen € 195,- (inclusief BTW) per persoon.

Wijncursus

In Groningen / Haren bieden wij de mogelijkheid aan de wijncursus 'wijnbrevet' deel te nemen. Het is een leerzame en lekkere cursus die zowel geschikt is voor wijnliefhebbers als voor professionals. Doordat we de groep bewust klein houden (maximaal 12 deelnemers) zijn het gezellige en interactieve avonden.

Doel
Doel van de wijncursus wijnbervet is om, in een ontspannen sfeer, inzicht in de wijnwereld te krijgen en je wijnkennis verder te verdiepen. Het is daarom het beste deze wijncursus te volgen als je al enige basis wijnkennis en ervaring hebt opgedaan.

Na het volgen van de wijncursus 'wijnbrevet' is het mogelijk om (indien gewenst) deel te nemen aan het landelijke wijn examen SWEN-2. Dit examen wordt vooral gedaan wordt door cursisten (35%) die ook een van de vervolgopleidingen 'registervinoloog' of 'werken met wijn' willen doen.

Programma
De acht cursusavonden bestaan uit een theorie en proef gedeelte waarin in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wijn proeven en beoordelen
  • Het proces van wijnmaken en de verschillen daarin
  • De belangrijkste wijnlanden met hun specifieke wijnen
  • Wijn en spijs combinaties

De cursus wordt gegeven aan de hand van het boek 'Aan de slag met wijn' van Klosse en Minkjan-Veenhuizen. Na afloop van deze cursus heb je minimaal 60 wijnen geproefd en geanalyseerd, wat een mooie basis is om je eigen smaak voorkeuren te definieren.

Locatie
De wijncursus duurt in totaal 3 maanden en wordt gehouden bij Beans & Grapes in Groningen of Haren. De cursusavonden starten om 20.00 uur en duren ongeveer 2,5 uur.

Kosten
De kosten voor de wijncursus wijnbrevet bedragen 395 euro (inclusief BTW). Bijkomende kosten zijn de kosten voor het boek: Aan de slag met wijn (57,00) en eventueel de examenkosten. 

Interesse 
Heb je interesse om samen met ons aan de slag te gaan met wijn, klik dan hier. Wij nemen z.s.m. contact met je op. Reageer snel want het aantal plaatsen is beperkt tot 12 en vol = vol.

Namens het Beans & Grapes team

Edmond, Martin en Wim.

 

* voor zowel de 4-daagse als de 8-daagse cursus is nog geen datum bekend.