Bigi

Bigi
Umbrië, Italië

Bigi wordt gerekend tot één van Umbrië’s meest vooraanstaande wijnmakers. In 1880 in Bigi gesticht door Luigi Bigi in Orvieto. Het wijnhuis zat eerst in een voormalig Franciscaan klooster genaamd ‘La Trinita. Ze hebben uiteindelijk moeten moderniseren waardoor een groot deel van de productie verhuisd is naar Ponte Giulio, net buiten Orvieto.

Het huis beschikt over bijna 200 hectare wijngaarden. Ongeveer 70% van hun oogst bestaat uit witte druiven. Maar ook de rode wijnen van Bigi zijn meer dan de moeite waard. Massimo Panattoni, de meester wijnmaker, geeft elke oogst weer meer finesse en elegantie aan de wijnen. De wijnen staat er om bekend een sublieme en zuivere smaak te hebben. Het grootste deel van de wijnen komen in Rome terecht en schitteren op de wijnkaarten van ruim vierhonderd Romeinse restaurants en trattoria’s. 

Alle wijnen van Bigi >>>


Witte wijnen

Orvieto
Deze prachtige Orvieto is helder bleekgeel van kleur en geurt naar een combinatie van citrus bloesem en zachte tonen van musk en exotisch fruit. De smaak is droog, kernachtig, fris doch rond en met een hint van mineraliteit. 

Vipra Bianca
Schitterend lichtgeel van kleur, met lichtgroene tinten. Het bouquet is fijn en zacht met de florare noten van acacia, frisheid van citrusfruit en heerlijke geur van verse amandelen. De uitgebalanceerde smaak is rijk en fris met nuances van mineralen. 

Rode wijnen

Vipra Rosso
Diep intens kersenrood van kleur. In de neus een de plezierige aroma’s van bosvruchten. De smaak is rijk met zacht fruit en een vleugje vanilla. In de finale zijn rozemarijn en laurier te onderscheiden. 

Tamante Rosso
Diep robijnrood van kleur met een harmonieus bouquet van rood fruit en eikenhout. In dezelfde lijn is de bessige smaak met tonen van vanille en laurier. Een wijn met een volle structuur en aangename finale. 

Sartiano
Deze wijn heeft een geconcentreerde robijnrode kleur. De geur is intens met zwart fruit, rijpe kersen, zoethout en kaneel. In de mond is de wijn soepel en smaakvol, maar met een romig karakter. De finale is aangenaam met een kruidige ondertoon. 

Rosé wijnen

Vipra Rosa
Helder roze van kleur en een sprekend bouquet. De geur is zacht en fris door de aroma’s van viooltjes, rozen en kersen. Ook de smaak is zacht en fris door de mooie balans tussen de rozen en kersen, met een hint van limoen. Alles komt samen in de aangenaam lange finale.